Jdi na obsah Jdi na menu

9. Česko-německé setkání Sázava 15.6 – 17.6.2018

26. 6. 2018

Deváté setkání chovatelů strakáčů z Čech, Německa a Slovenska se letos uskutečnilo v okolí malebné řeky Sázavy a jeho organizace se ujmuli manželé Břečkovi.

Naše setkání zaštítila hejtmanka středočeského kraje – p. Jaroslava Pokorná Jermanová.

Jak se již stalo tradicí, pátek byl ve znamení příjezdu všech účastníků. Jako první dorazili přátelé z Německa a poté postupně další účastníci setkání i se zvířaty, které ihned zaklecovali do vzorně připravených výstavních klecí.

Od začátku panovala dobrá nálada podpořená i pěkným počasím – celý víkend byl slunečný a teplý.

V pátek po příjezdu následovalo ubytování a poté jsme navštívili sklárnu František v Sázavě. Exkurze byla zajímavá a i přes občasnou jazykovou bariéru se všichni zajímali o výrobu skla.

Po skončení exkurze jsme se přesunuli zpět k manželům Břečkovým, kde bylo připraveno výborné pohoštění. I přes nedostatek tlumočníků (Lukáš Záhlava se zdržel ne svojí vinou na cestě ), jsme se dobře bavili .

V sobotu jsme se po společné snídani přesunuli k příteli Hovorkovi do Kolína, kde jsme strávili více jak dvě hodiny prohlížením jeho chovu strakáčů černých a žlutých. I zde bylo připraveno pohoštění v pěkném prostředí zahrady. Kam jsme se podívali, Jiří měl nějakou klec s králíkem a bylo pořád na co se koukat.

Na oběd jsme se vrátili do Sázavy a poté jsme se přesunuli k příteli Procházkovi do Horních Krůt. Společně jsme mu nejdříve popřáli k významnému životnímu jubileu – 80 let.

I zde bylo připraveno pohoštění a prohlídka chovu černých strakáčů.

wp_20180616_15_46_41_pro.jpg

Dále následovala exkurze do pivovaru ve Velkých Popovicích, odkud se všichni vrátili až po šesté hodině večerní. Poté následovala večeře a předání upomínkových předmětů. Naši slovenští přátelé se nám během soboty vystřídali.

Volná zábava se rozjela po krátké prohlídce dovezených zvířat a pokračovala až do pozdních večerních hodin zpestřená otestováním teploty vody v bazénu na zahradě...

V neděli po snídani jsme se vydali k příteli Kratochvílovi do nedalekého Ondřejova. Tam nás přivítalo opět slunečné počasí a pohoštění. Přítel Kratochvíl se pochlubil svým chovem černých strakáčů a na oběd jsme společně došli do pizérie, která je přes ulici.

Po výborném obědě následovalo rozloučení a cesta domů.

Celé setkání bylo perfektně zorganizované přítelem Břečkou s pomocí jeho paní a vše bylo připraveno do nejmenšího detailu za což bychom chtěli velmi poděkovat.

Již nyní se těšíme na další – tentokrát jubilejní desáté setkání, které se uskuteční v Německu u přítele Franka Holze.

Alice a Ladislav Vokolkovi