Jdi na obsah Jdi na menu

Expozice klubu Českého strakáče ve Zdounkách

26. 9. 2019

Ve dnech 17. -18.8.2019 se konala ve Zdounkách tradiční výstava drobných zvířat u které se už také tradičně pořádá expozice klubu Českého strakáče.

Letos se jí zúčastnilo 12 chovatelů s 52 svými králíky. Ti byli vystaveni ve 4 barevných rázech.

V černém barevném rázu bylo vystaveno 37 králíků od 7 chovatelů , v modrém barevném rázu bylo vystaveno 8 králíků od dvou vystavovatelů  , v barevném rázu černožlutém bylo vystaveno pět králíků od dvou chovatelů a barevný ráz žlutý zastupovala jedna chovatelka se dvěma králíky.

Pohár pro nejlepšího samce získal králík  přítele Lachkého Jana v černém barevném rázu s 96 body , pohár pro nejlepší samici získala králice ČS černá přítele Maliny Jana s 95,5 body a pohár pro nejlepší kolekci expozice získala čtyřčlenná kolekce  ČS černá přítele Maliny Jana s 378 body.

Dále byly uděleny na expozici dvě čestné ceny a to na tříčlennou kolekci  ČS modrou přítele Jaroslava Hradečného s 281,5 body a čtyřčlenná kolekce ČS černožlutá přítele Jiřího Svítila s 375,5 body.

I přes slabší účast chovatelů se věříme podařilo představit velice pěknou ukázku chovu našich krasavců a určitě velice zaujala návštěvníky výstavy.

Počasí výstavě přálo , chovatelé ze širokého okolí byli spokojeni a tak se doufám v co nejhojnějším počtu setkáme zase příští rok při výstavě ve Zdounkách.

 

                                                                     Jiří Svítil