Jdi na obsah Jdi na menu

Expozice klubu chovatelů Českého strakáče ve Zdounkách

3. 10. 2010

Obrazek

 

 

 


        

 

 

 

 

 

 

 

   Ve dnech 21. - 22. srpna se uskutečnila při místní výstavě drobných zvířat ve Zdounkách letošní druhá expozice klubu chovatelů králíků Českého strakáče.

 

I přes velice špatnou nákazovou situaci, kdy hodně špičkových chovů postihla myxomatóza, se výstavy zúčastnilo pět chovatelů Českého strakáče s králíky ve čtyřech barevných rázech.

 

Černý barevný ráz vystavili chovatelé Brulík P., Malina J., Smetana L. a Lachký J., modrý barevný ráz vystavili přátelé Brulík P. a Lachký J., havanovitý barevný ráz zastupovali zvířata př.Svítila J. a Lachkého J., černožlutý barevný ráz předvedl př.Svítil J.

 

Celkem chovatelé Českého strakáče vystavili 43 králíků.

 

Ocenění zvířat se letos netradičně ujal př.Skočovský a provedl ho s citem.

 

            Při vyhodnocování nejlepších zvířat došlo ve Zdounkách k „malé revoluci“, kdy jako nejlepší samec byl vyhodnocen ČS modrý př. Lachkého J. s 96body, jako nejlepší samice byla vyhodnocena ČS havanovitá s 95 body také př.Lachkého J. a jako nejlepší kolekce vyšla z hodnocení kolekce ČS černožlutých př. Svítila J. s 379body. Na nejpočetněji zastoupený barevný ráz – černý – tedy „zbyla“ jen čestná cena na samce ČSč. př.Lachkého s 95,5 body a Memoriál Aloise Zatloukala na kolekci ČSč. s 378 body, která byla opět od př.Lachkého.

 

           Zdounecká expozice klubu chovatelů králíků českého strakáče byla letos o dost menší než v minulých letech, ale i přes výše zmíněné problémy se uskutečnila.

 

Poděkování patří všem vystavovatelům, kteří předvedli svoje zvířata.

 

Také organizátoři připravili ty nejlepší podmínky pro expozici klubu.

 

Doufáme, že se sejdeme při tak krásném počasí, jaké přálo organizátorům letos, i v příštím roce, ale v hojnějším počtu.

 

                                                                                Jiří Svítil

     

Obrazek