Jdi na obsah Jdi na menu

Expozice Kolín 2019

5. 3. 2020

V sobotu 2.11.2019 se opět po roce uskutečnila, při okresní výstavě v Kolíně, expozice českého strakáče.

Bylo přihlášeno 78 zvířat, z toho 3 kusy nebyly dodány. Dá se říci, že pravidelně na expozici v Kolíně bývají strakáči zastoupeni ve více barevných rázech. Tak to bylo i nyní.

Viděli jsme tu strakáče černé – 37 kusů, modré – 2 kusy, havanovité – 4 kusy, žluté – 12 kusů, divoce zbarvené – 4 kusy, železité – 3 kusy, černožluté – 12 kusů a 1 strakáč činčilový.

Toto množství a zastoupení barevných rázů bylo od 10 chovatelů ČS. Z toho bylo 8 členů klubu a 2 nečlenové. Klub zde reprezentovali tito členové: přátelé Procházka, Hovorka, Darius, Tuček Josef, Piroutek, Vlastník, Manžel a Hrstka. 

Je smutné, že někteří členové klubu z okolí Kolína tuto expozici nepodpoří i když svá zvířata vystavují na jiných expozicích ČS, podstatně vzdálenější než je Kolín.

Vystavovali zde i nečlenové klubu, a to přítel Pospíšil a přítelkyně Michálková.

Posouzení provedli přítel Chadraba st. a přítel Vančura.

 

Poháry na nejlepší strakáče získali:

Nejlepší samec ČSč 95,5 přítel Procházka

Nejlepší samice ČSč 96 přítel Procházka

Nejlepší kolekce ČSčž se ziskem 378 bodů přítel Hrstka

Dále bylo uděleno 6 čestných cen

1,0 ČS m 95 bodů přítel Tuček

1,0 ČS div 94,5 bodů přítel Vlastník

1,0 ČS žel 95 bodů přítel Vlastník

0,1 ČSž 94 body přítel Hovorka

1,0 ČSč 95,5 bodů přítel Pospíšil

0,1 ČS č 95,5 bodů přítel Pospíšil

 

Dá se říci, že kvalita strakáčů byla dobrá. Králíci byli ve výstavní kondici, k čemuž přispívá roční období, ve kterém se tato expozice pořádá. Typově byli strakáčci na úrovni. Byl zde samec přítele Piroutka který na typ získal plný počet 20 bodů.

Na závěr bych chtěl všem chovatelům, kteří se této expozice se svými strakáči zúčastnili, poděkovat a popřát jim do dalšího roku hodně kreslených králíků, aby příští rok na expozici českých strakáčů v Kolíně bylo co obdivovat.

J. Hovorka