Jdi na obsah Jdi na menu

Expozice Slavkov 2017

26. 11. 2017

Čas rychle plyne. Letos je to již 20 let od konání první expozice ČS na jižní Moravě. S tímto nápadem přišel př. František Mička z Hrubé Vrbky. Výstava se konala v chovatelském areálu ZO Velká nad Veličkou. Posuzoval Mojmír Dvořák ze Silůvek. Dnes se tyto expozice konají ve Zdounkách a ve Slavkově u Brna .

Slavkov 2017 :

Po roce nás opět přivítala hala ve Slavkově. Nádherné prostředí haly, dokonalý servis a skvělé podmínky pro vystavující. To vše zde nalezne chovatel.

Celkem bylo vystaveno  56 strakáčů – především chovatelé klubu z jižní Moravy. K vidění byli strakáči v barvě černé, modré, žluté a černožluté.

Vítěznou kolekci vystavil př. Malina se ziskem 382,0 bodů.

Další pořadí kolekcí :

př. Lachký se ziskem 381,5 bodů.

Př. Lachký se ziskem 378,5 bodů.

Př. Gajdůšek se ziskem 377,5 bodů.

Vítězného samce vystavil př. Lachký se ziskem 96 bodů.

Vítěznou samici vystavil př. Lachký se ziskem 96 bodů.

Čestné ceny získali : př. Morbicr 1.0 Čsčž 95 bodů

Př. Mička Fr. 1.0 Čsč 95,5 bodů

Př. Lahký kol. Čsč 381,5 bodů

Na exxpozici vystavovali tito chovatelé klubu : př.Gajdůšek, Lachký, Malina, Dvořák Pavel, Hradečný, Mička Fr., Svítil, Morbicr, ing.Vlček. Mimo kluv př.Matoušek.

Po vyhodnocení, předání poháru a čestných cen výstava skončila. Poděkování patří ZO Slavkov, dále pak vystavujícím a členům našeho klubu za účast.

Termín výstavy v roce 2018 je opět v listopadu a to 9.-10.listopadu. Pořadatelé srdečně zvou chovatele na příští expozici.

Jan Lachký