Jdi na obsah Jdi na menu

Expozice Zdounky

22. 10. 2020

Expozice klubu Českého strakáče ve Zdounkách

 

 

Letošní výstava drobných zvířat se konala ve dnech 15. -16.8.2020  ve Zdounkách. Její součástí je tradičně expozice klubu Českého strakáče.

Letos se jí zúčastnilo  11 chovatelů s  svými králíky. Ti byli vystaveni v 5  barevných rázech.

V černém barevném rázu bylo vystaveno 46  králíků od 8 chovatelů , v modrém barevném rázu bylo vystaveno 9  králíků od  2 vystavovatelů  , v barevném rázu černožlutém bylo vystaveno 5  králíků od dvou chovatelů , jeden králík byl předveden ve žlutém barevném rázu a tři králíci byli vystaveni v durynském zbarvení od jednoho chovatele .

Pohár pro nejlepšího samce získal králík  přítele Lachkého Jana  v černém barevném rázu s 96 body , pohár pro nejlepší samici získala králice ČS černá přítele Malina Jana s  95,5 body a pohár pro nejlepší kolekci expozice získala čtyřčlenná kolekce  ČS černá přítele Lachkého Jana s 380 body. .

Dále byly uděleny na expozici 4 čestné ceny a ty získali přátelé Malina Jan a to hned dvě, po jedné získali čestnou cenu přátelé Brulík a Hradečný  .

V létě nám nákazová situace dovolila bez větších problémů uspořádat tuto naši tradiční akci a navíc její součástí byly i závody v „Králičím Hopu“. Tak se nám podařilo představit velice pěknou ukázku chovu našich krasavců a určitě velice zaujala návštěvníky výstavy.

Počasí výstavě přálo , chovatelé ze širokého okolí byli spokojeni a tak se doufám i přes potíže,  které nám působí nákazová situace,  se setkáme zase příští rok při výstavě ve Zdounkách.

 

                                                                     Jiří Svítil