Jdi na obsah Jdi na menu

Mezinárodní výstava strakáčů 2020

V roce 2009 prezentoval přítel Jiří Svítil při EV v Nitře propagační expozici českých strakáčů. Podařilo se mu shromáždit deset z jedenácti uznaných barevných rázů. Tato propagace neunikla pozornosti německých chovatelů v čele s přítelem Josefem Steinackem, předsedou německého klubu chovatelů králíků strakáčů. chovatelského klubu. Z předvedených barevných rázů zaujali nejvíce ČS divoce zbarvení, kteří v té době nebyli v Německu chováni. Již za pár měsíců, v únoru následujícího roku, přijeli zástupci německého klubu k příteli Kratochvílovi do Ondřejova, který zprostředkoval předání ČS divoce zbarvených zástupcům německého klubu. Při té příležitosti bylo domluveno pravidelné každoroční setkávání zástupců obou klubů. Hostitelské role se prvního setkání se v červnu téhož roku ujal již zmíněný přítel Jiří Svítil spolu se ZO ČSCH Zdounky a setkání se uskutečnilo v Těšánkách u Kroměříže. Další rok nás v německém městečku Bad Orb hostili manželé Schreiberovi. A pokračovalo se každý rok dál, přátelství se prohlubovalo, docházelo k výměně zkušeností, postřehů i chovných zvířat. Strakáčkářskou partu časem doplnili také přátelé ze Slovenska.

S rostoucím okruhem zainetersovaných stran postupně uzrála myšlenka na uspořádání společné výstavy, na které by chovatelé mohli prezentovat své králíky plemen německý obrovitý strakáč, tříbarevný strakáč, český strakáč, anglický strakáč a zakrslý strakáč tak, jak tomu bývá například při "strakáčkářských speciálkách" v Německu i na klubové speciálce na Slovensku.

Čest v podobě možnosti uspořádat první ročník mezinárodní výstavy strakáčů s anglickou strakatostí na domácí půdě připadla po dohodě na Klub chovatelů králíků ČS. Po delší diskusi ohledně místa a termínu uspořádání padla volba na Výstaviště v Lysé nad Labem, souběžně s Krajskou výstavou Středočeského kraje ve dnech 10. - 11. ledna 2020. Zvířata budou posuzována dle evropského standardu. Králíci mohou být vystaveni jako dospělá zvířata buď v kategorii jednotlivců nebo jako čtyřčlenné kolekce. Každý vystavovatel obdrží drobnou upomínku na tuto výstavu. 

Pokud se tedy rozhodnete a svá zvířata chcete vystavit, prosíme o zaslání vyplněné přihlášky zpět na mailovou adresu : alice.fi@seznam.cz, nebo pokud zvolíte cestu poštou na adresu : Alice Vokolková, Bezděčín 36, Frýdštejn, 463 42. Uzávěrka přihlášek je 31.10.2019.

 

Přihláška.pdf

Výstavní podmínky.pdf

 

Pro vystavovatele budou připraveny následující trasy svozu zvířat:

  1. Liberec - Jablonec nad Nisou - Mladá Boleslav - Lysá nad Labem
  2. Brno - Lysá nad Labem
  3. Sázava - Lysá nad Labem
  4. Tábor - Lysá nad Labem
  5. Plzeň - Beroun - Lysá nad Labem