Jdi na obsah Jdi na menu

Pozvánka na jubilejní 10 . setkání německo-česko-slovenských chovatelů strakáčů

4. 3. 2019

Zveřejňujeme pozvánku na letošní chovatelské setkání, kterou nám zprostředkoval přítel Josef Steinack. Z jeho pozvání cituji:

 

"Dne 14. února 2009 se v Ondrejově nedaleko Prahy setkali Josef Steinack a Jaroslov Kratochvíl. Během zprostředkované výměny ČS divoce zbarvených tehdy doladili myšlenku pravidelných společných setkávání chovatelů strakáčů. Tato setkání se která se v uplynulých letech konala střídavě v ČR a v Německu. NA tato setkání s dobrými chovatelskými přáteli se každoročně velice těšíme.

Chtěl bych vás tímto společně s vašimi drahými polovičkami co nejsrdečněji pozvat na naše malé výroční desáté setkání, které proběhme u chovatele Franka Holze v Emsdettenu. Předběžný rámcový program je následující:

Pátek 31. května 2019

Příjezd ve 13 hodin k manželům Anke a Michaelu Löhrovým, Am Mühlenbach 50, 49525 Lengerich

Prohlídka chovu ČS havanovitých, AS černých a malých castorexůSpolečná káva, velká skupinová fotografie

Společná návštěva "Gut Erpenbeck" (udírna na šunku, mlýn na obilí, chřestová farma).

Poté odjezd k Frankovi Holzovi do Emsdettenu.

 

Ubytování v hotelu Kloppenborg, Frauenstraße 15, 48282 Emsdetten, tel. 02572 / 921-0,

Fax 02572/921150, E-Mail: info@hotel-kloppenborg.de

 

Ve večerních hodinách je v plánu velká party u Franka Holze, společné foto a prohlídka chovatelského zařízení. Účastníci minulého setkání v Sázavě se mohou mimo jiné těšit na velkolepé shledání pokrevních bratrů Vinnetoua a Old Shatterhanda. :-)

 

Sobota 01. červen 2019

Po dobré snídani jdeme společně v 9 hodin k Alfonsi Wittemu do vesnice Hopsten na prohlídku NoS černých a Siegfriedovi Gottschlich do městečka Rheine k prohlídce AS madagaskarových.

Následovat bude společný oběd a po něm návštěva květinové zahrady Klause Diekhuese v Emsdettenu, chovatele NoS černých a ZStr černožlutých. Den bude zakončen opět u našeho hostitele, přítele Franka Holze.

 

Neděle 02. červen 2019

Po snídani v 9 hodin pojedeme k Hermannu Höflichovi do Nottulnu, chovateli Tříbarevných strakáčů, AS černožlutých a ZStr černožlutých. Poté bude následovat rozloučení a společný odjezd domů.

 

Přeji všem příjemné a přátelské setkání, na které se již nyní velice těším."

 

Všechny zájemce o účast na letošním setkání z řad českých a slovenských chovatelů prosím, aby svůj zájem závazně nahlásili nejpozději do 14. 4. 2019 na e-mail lukas.zahlava@seznam.cz, případně telefonicky na číslo 605423981.